Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med zucchini, tomat och mozzarella

Recept på frittata med zucchini, tomat och mozzarella. En typ av omelett, här lagad med zucchini, lök och tomater.

Frittata med zucchini, tomat och mozzarellaFrittata med zucchini, tomat och mozzarellaFrittata med zucchini, tomat och mozzarella
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 400 gzucchini
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskoregano
  • 200 gkörsbärstomater
  • 6ägg
  • 150 gminimozzarellakulor
  • 2 kvistarbasilika
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 75 gbröd- per person
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i 2 msk olja i en ugnstålig stepkanna ca 2 min.

  2. Ansa och skär zucchinin i skivor. Lägg zucchini i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt och stek dem med ­löken ca 10 min. Krydda med 2 tsk ­vinäger, timjan och oregano.

  3. Halvera eventuellt tomaterna om de är stora. Fördela tomater och ­mozzarellabollar i stekpannan.

  4. Vispa samman äggen med 2 krm salt. Häll äggblandningen i stek­pannan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strimla basilikan och strö den över frittatan. Servera med bröd och ­sallad.

Vad tyckte du om receptet?