Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frittata med zucchini, tomat och mozzarella. En typ av omelett, här lagad med zucchini, lök och tomater.
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i 2 msk olja i en ugnstålig stepkanna ca 2 min.
Ansa och skär zucchinin i skivor. Lägg zucchini i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt och stek dem med löken ca 10 min. Krydda med 2 tsk vinäger, timjan och oregano.
Halvera eventuellt tomaterna om de är stora. Fördela tomater och mozzarellabollar i stekpannan.
Vispa samman äggen med 2 krm salt. Häll äggblandningen i stekpannan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strimla basilikan och strö den över frittatan. Servera med bröd och sallad.