Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med squash


Servera omeletten nystekt som ensamrätt eller med en sallad.

Frittata med squash

Frittata med squash

Frittata med squash

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gsquash
  • salt
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 100 ghalloumi
  • 1 krukabasilika
  • 8ägg
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Riv squashen på rivjärnets grova sida. Strö över lite salt och låt den rinna av i en sil, cirka 20 minuter. Pressa ur all vätska.

  2. Hacka lök och vitlök. Stek squash, lök och vitlök i olivolja på svag värme i en stor stekpanna, cirka 5 minuter.

  3. Grovriv osten och hacka basilikan. Vispa upp äggen och blanda i ost, basilika och stekt squash. Krydda med salt och peppar.­

  4. Häll äggsmeten i pannan. Stek sakta tills omeletten stelnar och har fin färg. Rör då och då med en trägaffel.­

  5. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den klar. Flytta över på en skärbräda. Servera genast eller låt kallna och skär i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök