Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med sardeller

Frittata är en härlig italiensk omelett, här med sparris och sardeller. Grädda i ugnen ett par minuter och strö sedan över lite flingsalt och timjan. LCHF-vänligt!

Frittata med sardeller
Frittata med sardeller
Frittata med sardeller
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5sparris
  • 0,5rödlök
  • 3ägg
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning
  • 23sardeller
  • 25 gparmesan- riven färsk
  • flingsalt
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 235 grader.

  2. Skala sparrisen om det behövs, är den tunn och fin så behövs det inte. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter. Den ska fortfarande vara spänstig. Häll av vattnet och lägg sparrisen i iskallt vatten så håller den sig grön och fin.

  3. Skiva upp rödlöken i tunna ringar.

  4. Vispa upp äggen med grädden, salt och peppar.

  5. Värm en stekpanna och häll i olja. Häll i äggsmeten och lägg på sparris, sardeller, lökringar och strö över parmesanost. Stek omeletten ett par minuter och sätt sedan in den i ugnen i cirka 5-8 minuter. Ta ut den ur ugnen när den fått en gyllenbrun färg.

  6. Strö över flingsalt och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök