Recept på frittata med paprika och kronärtskocka.Foto: Lina Eriksson
(Betyg: 4 · 2 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3paprikor- gärna i olika färger
1 burkkronärtskockshjärtan- (400 g)
2gula lökar
8ägg
50 gparmesan
1ciabattabröd- stort eller 4 små (250 g)
150 gsallad- blandad
olivolja
salt
svartpeppar- nymald
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Lår kronärtskockorna rinna av och skär dem i klyftor. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna i 1 msk olja i en stor stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Vispa ihop äggen med 1 1/4 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten över grönsakerna. Stick i äggsmeten så att den rinner ner och stelnar, stek ca 8 min. Stjälp upp frittatan på en plåt med bakplåtspapper.
Riv osten och strö den över frittatan. Skär brödet i skivor och lägg det bredvid frittatan på plåten. Pensla med 1 msk olivolja och strö över 1 tsk flingsalt.
Gratinera frittata och bröd mitt i ugnen ca 10 min, så att osten smälter och brödet får fin färg. Servera frittatan med bröd och sallad
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 2 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!