Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med mozzarella & parmaskinka

Mozzarella, färsk basilika och lövtunna skivor parmaskinka ger en fläkt av Italien! Servera gärna en skål oliver till.

Frittata med mozzarella & parmaskinka
Frittata med mozzarella & parmaskinka
Frittata med mozzarella & parmaskinka
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen 1 mozzarella
  • 1tomat
  • 0,5rödlök
  • 3parmaskinka
  • 1 mskparmesan- riven 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Knäck äggen i en skål, vispa i vatten, salt och peppar. Skiva mozzarellan och tomaten.

  3. Smält smör i en stekpanna och häll i äggsmeten, rör runt med en gaffel.

  4. Lägg på mozzarellan och tomatskivorna. Skiva löken tunt, gärna på mandolin.

  5. Sätt in stekpannan mitt i ugnen i 5-8 minuter. Ta ut stek­ pannan (kom ihåg grytlapp eftersom handtaget är varmt).

  6. Lägg på skinkan och basilika. Strö över parmesanost och svart peppar.

  7. Garnera med färsk basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök