Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frittata med kirskål och chèvre serveras gärna med en sallad på ogräs, som t ex späda maskrosblad och harsyra blandad med grönsallad och skott.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet och låt svalna.
Skala och hacka lök och vitlök. Grovriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag.
Förväll kirskålen i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter, 2–3 min. Ta upp löken på ett fat. Stek potatisen i 1 msk olja i pannan tills den fått fin färg.
Vispa upp äggen och rör ner lökfräs, zucchini, kirskål, smulad chèvre och pinjenötter. Krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan och blanda med potatisen. Ställ pannan mitt i ugnen och grädda ca 25 min. Ta ut och låt svalna något före servering. Tänk på att handtaget är varmt! Kan serveras varm eller kall.