Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med fetaost

Recept på frittata med feta. En matig rätt som är otippat god även kall. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.

Frittata med fetaostFrittata med fetaostFrittata med fetaost

Ingredienser

  • 2bakpotatisar- (ca 700 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 burkgrillad paprika- t ex Zetas (200 g)
  • 12ägg- + 1 dl vatten
  • 1 tsksalt
  • 1fetaost- (150 g)
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i 2x2 cm stora bitar. Koka i saltat vatten ca 6 min, tills den är helt mjuk.

  2. Sätt ugnen på grill, 150°. Hetta upp oljan i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Stek potatisen i oljan. Låt lite av oljan från paprikan rinna av. Blanda ner paprikan i potatisen. Låt steka 2 min, sänk till svag värme.

  3. Vispa upp äggen med vatten. Häll äggblandningen över potatisen och paprikan. Tärna fetaosten och hacka basilikan. Vänd ner fetaost och basilika.

  4. Låt steka på svag värme ca 10 min. Ställ sedan in stekpannan i ugnen och stek ytterligare 10 min.

Vad tyckte du om receptet?