Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med chorizo, paprika & parmesanost


Har du ägg hemma kan du alltid slänga ihop en god frittata. Lägg till lite rester från kylskåpet bara.

Frittata med chorizo, paprika & parmesanost

Frittata med chorizo, paprika & parmesanost

Frittata med chorizo, paprika & parmesanost

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 150 gchampinjoner
  • 2röda paprikor
  • 4potatisar- kokta
  • 4chorizo- färska
  • 1gul lök
  • 50 gparmesan
  • 8ägg
  • 2 dlmjölk
  • rapsolja
  • olivolja- god
  • 1 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Skär champinjoner, paprika, lök och chorizo i bitar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs allt på hög värme tills löken är genomskinlig.

  2. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och svartpeppar. Blanda ihop äggstanningen med chorizon och grönsakerna. Fyll en ugnsfast form. Stoppa in formen i ugnen på 125 grader i 30 minuter.

  3. Ta ut formen och ställ kallt.

  4. Stjälp upp frittatan ur formen och skiva i 2 centimeter skivor. Riv över parmesanost och ringa över god olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök