Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med chorizo, bönor & padrones

Matig ugnsrätt med härliga, mexikanska smaker. Med egen salsa blir det en riktig färgfest för ögat.

Frittata med chorizo, bönor & padrones
Frittata med chorizo, bönor & padrones
Frittata med chorizo, bönor & padrones
Wolfgang Kleinschmidt

Salsa

  • 0,5paprika- röd
  • 0,5paprika- gul
  • 1tomat
  • 1 mskgräslök- hackad 2 msk hackad rödlök 1⁄2 msk hackad persilja 1 msk olivolja

Frittata

  • 8padrones- (små, gröna paprikor)
  • 3ägg
  • 2 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 1chorizo
  • 25 gost- riven
  • 2 dlbönor- blandade
  • 2 mskrödlök- hackad
  • 1 mskpersilja- hackad
  • smör- till stekning.

Gör så här

  1. Salsa: Skär paprikorna och tomaten i tärningar.

  2. Blanda ihop alla ingredienserna och rör om.

  3. Frittata: Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Stek paprikorna hela tills de börjar få lite färg.

  5. Knäck äggen i en skål, vispa i vatten, salt och peppar.

  6. Skär chorizon i centimeterstora bitar. Smält smör i en stekpanna och häll i äggsmeten, rör runt med en gaffel.

  7. Strö över osten, bönorna, korvbitarna, löken och de små, gröna paprikorna. Sätt in stekpannan mitt i ugnen

  8. i 5-8 minuter.

  9. Ta ut stekpannan (kom ihåg grytlapp eftersom handtaget är varmt). Strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök