Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passar utmärkt som lunchrätt med ett gott bröd och en god sallad till. Observera att denna rätt kräver en stekpanna med värmetåligt handtag.
Receptet är skapat av Anna Jonassen.
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs rucolan i en ugnstålig stekpanna, tillsammans med finhackad lök och vitlök i rikligt med olivolja.
Vispa ihop äggen med salt och peppar och häll i stekpannan över ruccolan och löken.
Låt puttra en stund på svag värme.
Stek baconen knapriga i en annan stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Dela baconen i mindre delar och fördela jämnt över stekpannan tillsammans med getosten.
Sätt in hela stekpannan i ugnen och grädda fritattan i 6-7 minuter på 200 grader tills den satt sig och fått en gyllene färg. Tänk på att handtaget på stekpannan är varmt när du tar ut den.
Servera direkt med bröd och sallad.
Recept från Mitt kök