Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frittata med bacon och chèvre

Passar utmärkt som lunchrätt med ett gott bröd och en god sallad till. Observera att denna rätt kräver en stekpanna med värmetåligt handtag.

Receptet är skapat av Anna Jonassen.

Frittata med bacon och chèvre
Frittata med bacon och chèvre
Frittata med bacon och chèvre
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 100 grucola
  • 0,5gul lök- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 8ägg
  • 1 pktbacon
  • 150 gchévre
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs rucolan i en ugnstålig stekpanna, tillsammans med finhackad lök och vitlök i rikligt med olivolja.

  2. Vispa ihop äggen med salt och peppar och häll i stekpannan över ruccolan och löken.

  3. Låt puttra en stund på svag värme.

  4. Stek baconen knapriga i en annan stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Dela baconen i mindre delar och fördela jämnt över stekpannan tillsammans med getosten.

  6. Sätt in hela stekpannan i ugnen och grädda fritattan i 6-7 minuter på 200 grader tills den satt sig och fått en gyllene färg. Tänk på att handtaget på stekpannan är varmt när du tar ut den.

  7. Servera direkt med bröd och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök