Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fritopaj med salsa cruda och guacamole

Recept på lättlagad nachospaj. Botanisera i texmex-hyllan, det finns massor med bra färdiga röror och såser som du kan använda för att laga snabbt och gott.

Fritopaj med salsa cruda och guacamole
Fritopaj med salsa cruda och guacamole
Fritopaj med salsa cruda och guacamole
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 12sötpotatisar- bakade
  • 1 förpnachos
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 burksvarta bönor- sköljda och avrunna
  • 1 förpcheddarost- eller texmex-ost, riven (150 g)

Salsa cruda

  • 3kvisttomater
  • 1jalapeño
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • flingsalt

Till garnering

  • 1 förpguacamole
  • 2 dlgräddfil
  • oreganoblad
  • 1 msksesamfrön- rostade, gärna chilirostade
  • 1 förppicklad lök
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Salsa: Hacka tomaterna. Skär jalapeñon i tunna skivor.

  2. Blanda tomater, jalapeño och vinäger. Smaka av med smulat flingsalt.

  3. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Skala och skär sötpotatisen i små bitar.

  5. Lägg cirka hälften av nachosen längs kanten och i botten av en oljad järnpanna eller gratängform. Varva i resten av chipsen med potatisbitar, bönor och osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och osten smällt.

  6. Garnera med guacamole och ca 3 msk gräddfil och 3 msk tomatsalsa i klickar. Toppa med oreganoblad och sesamfrön. Servera med picklad lök, limeklyftor, resten av salsan och gräddfilen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök