Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fritera rispappret i förväg och förvara i en lufttät plåtburk så blir dessa goda och krispiga tilltugg lätta att svänga ihop när gästerna kommer. Även den sesammarinerade rödkålen och laxtartaren går fint att förbereda.
Häll 2–3 cm olja i en stekpanna som rymmer hela rispappret. Hetta upp oljan till 170–180°. Fritera rispapprena, ett i taget, i 15–30 sek tills rispappret poppat upp och är vitt och krispigt. Lyft upp rispappret och låt det rinna av på hushållspapper. Salta lätt och låt svalna.
Sesammarinerad kål: Strimla kålen tunt på mandolin eller med en vass osthyvel. Lägg kålen i en bunke och blanda med salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar. Låt stå i ca 15 min.
Lägg kålen i ett durkslag och pressa ut vätskan. Blanda majonnäs med soja och sesamolja. Vänd ner rödkålen.
Tartar: Skär laxen i små kuber. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda laxen med limeskal och salt.
Halvera granatäpplet på mitten och slå mot baksidan med hjälp av en träsked så att kärnorna ramlar ut.
Bryt de friterade rispapprena i mindre bitar och toppa med en klick tartar och marinerad rödkål. Avsluta med granatäppelkärnor och lite sesamfrön.