Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs

Härlig laxrätt med hög wow-faktor. Perfekt på tu man hand när du vill lyxa till det. Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäs är frasigt och krämigt på samma gång. Rispapperen ”puffar upp sig” när de friteras och ska serveras nygjorda.

Friterat rispapper med lax och srirachamajonnäsFriterat rispapper med lax och srirachamajonnäsFriterat rispapper med lax och srirachamajonnäs
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 190 glaxfilé- t ex Fröya eller Salma
  • 1 tskflingsalt
  • 0,25gurka
  • 4rädisor
  • 4 dlrapsolja
  • 4 arkrispapper
  • 0,5 burktångkaviar- (à 100 g)
  • 2 msksrirachamajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche

Garnering

  • 0,5 krukakoriander
  • 0,25 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Strö över flingsalt och låt stå ca 5 min. Halvera, kärna ur och fintärna gurkan. Ansa och skiva rädisorna tunt.

  2. Hetta upp oljan till 160–180° i en kastrull eller stekpanna. Doppa ner rispapperen, ett i taget, i den heta oljan. Låt dem svälla och bli puffiga, det tar ca 5 sekunder. Ta upp med hålslev och lägg dem på en tallrik med hushållspapper.

  3. Toppa rispapperen med laxen. Strö över gurka och rädisor. Klicka över rommen. Ringla över srirachamajonnäs och crème fraiche. Strö över koriander och krasse och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?