Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade wonton-korgar med krabbröra

Krabbkött finns att köpa i frysdisk i asiatiska butiker men även som konserv i vanliga livsmedelsbutiker. Även wontondeg finns i asiatiska butiker.

Friterade wonton-korgar med krabbröraFriterade wonton-korgar med krabbröraFriterade wonton-korgar med krabbröra
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 pktwontondeg- ca 10 x 10 cm (200 g)
  • 1ägg
  • 5 dlrapsolja

Krabbröra

  • 3 dlmajonnäs
  • 150 gsurimi- (crab sticks)
  • 5salladslökar
  • 0,5 dljalapeño- inlagd
  • 0,5 krukadill
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gkrabbkött
  • 1 mskfisksås- asiatisk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä runda mazarinformar med två wonton-ark vardera. Pensla med uppvispat ägg mellan och över arken. Ställ formarna på en plåt.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått lätt gyllene färg. Lossa skalen ur formarna.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera skalen upp och ner ca 15 sekunder. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  4. Krabbröra: Hacka surimin. Ansa och hacka salladslöken. Hacka jalapeño och dill. Skala och finhacka vitlöken.

  5. Blanda majonnäs och krabbkött. Tillsätt surimi, lök, jalapeño, dill, vitlök och fisksås. Krydda med salt och peppar.

  6. Lägg röran i wontonskalen och garnera med citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?