Säsong
Skreikinder kan beställas hos fiskhandlaren i säsong, januari-april
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Panera gärna skreikinderna 1 timme före fritering så att de hinner torka lite. De blir frasigt fina när de friterats.
Krydda skreikinderna runt om med salt och peppar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
Sesammajonnäs: Blanda majonnäsen med sesamolja, limesaft, salt och chiliflakes.
Sallad: Strimla sockerärterna. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i bitar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Riv salladen i bitar.
Blanda ärter, gurka, lök, sallad och chiliflakes. Hacka jordnötterna och blanda ner dem i salladen.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen. Hacka thaibasilikan, spara några blad till garnering. Blanda ner resten i salladen.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera fiskbitarna, några i taget, 1–2 min, tills paneringen fått fin färg. Om det blir för många bitar i taget kyls oljan av.
Servera kinderna nyfriterade med sallad och sesammajonnäs. Garnera med thaibasilika.
Säsong
Skreikinder kan beställas hos fiskhandlaren i säsong, januari-april