Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois

Recept på friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois. Det ultimata drinktilltugget, gärna till ett glas mousserande. Egenodlad salvia med stora blad funkar bäst.

Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois
Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois
Friterade salviablad med sardeller – Sauge frites aux filets d’anchois

Ingredienser

  • 32salviablad- stora
  • 8sardellfiléer

Frityrsmet

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dllättöl- ljust
  • 1äggula- liten
  • 2 krmsalt

Fritering

  • 5 dlsolrosolja- rapsolja (inte kallpressad) eller jordnötsolja

Gör så här

  1. Frityrsmet: Vispa ihop mjöl och öl, lite i taget, till en klumpfri smet.Tillsätt äggula och salt och vispa slätt.

  2. Lägg ut hälften av salviabladen på en skärbräda. Halvera sardellerna och lägg dem på bladen. Lägg på resterande blad och tryck till lätt.

  3. Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Doppa de dubbla salviabladen i frityrsmeten och lägg försiktig ner dem i den heta oljan. Fritera några åt gången, 2–3 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera genast. 

Vad tyckte du om receptet?