Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterade räkor med sötsur sås.
Tina räkorna enligt anvisningar på förpackningen. Torka av dem med hushållspapper.
Frityrsmet: Lägg mjölet i en bunke och vispa ner ölen så att det blir en jämn smet. Tillsätt äggvita, salt och bakpulver.
Sötsur sås: Fräs vitlök och ingefära i en kastrull med olja tills den är mjuk. Tillsätt ketchup, vinäger, sweet chilisås, ananasjuice, hönsbuljongtärning, vatten och socker. Låt såsen sjuda 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. Justera balansen mellan sött och syrligt.
Värm oljan i en tjockbottnad gryta till 180 grader. Ha alltid ett lock i närheten, för eventuell överhettning! Ta några räkor i taget och vänd dem i frityrsmeten. Fritera i oljan tills de blir gyllene. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med kokt jasminris, sötsur sås och sallad.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök