Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterade räkor med rabarberchutney. Gör gärna dubbel sats chutney och servera exempelvis till grillat fläskkött. Chutneyn håller 2–3 veckor i kylen.
Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Chutney: Ansa och finhacka rabarbern. Lägg den i en kastrull och tillsätt socker, vatten, ättika och soja. Låt koka under omrörning i ca 5 min. Mixa chutneyn slät med stavmixer och blanda i ingefära. Låt kallna.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och curry. Tillsätt ölen och vispa till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
Hetta upp oljan till 180°. Doppa räkorna i smeten och fritera dem i omgångar i ca 2 min. Ta upp med hålslev.
Servera räkorna med chutneyn i salladsblad. Toppa med smörgåskrasse.