Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterade potatisskal. Använd bara skalen och spara själva potatisen exempelvis till en puré eller att rosta. Förvara i så fall potatisarna i en skål med kallt vatten i kylen så att de inte blir mörka om de inte används direkt.
Dipp: Hacka ansjovis och gräslök. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Rör i ansjovis och gräslök.
Skölj och skala potatisen. Låt skalen bli helt torra, klappa dem gärna torra med en handduk eller hushållspapper.
Hetta upp oljan till 180°. Lägg försiktigt i några skal åt gången och fritera dem gyllene i 2–3 min. Ta upp skalen med hålslev och lägg på en bricka med hushållspapper för att rinna av. Strö genast på lite av saltet. Fortsätt och gör likadant med resten av skalen.
Fördela dippen i 4 små skålar. Servera de friterade potatisskalen till dippen.
Läs också: