Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade potatisskal med dipp

Recept på friterade potatisskal. Använd bara skalen och spara själva potatisen exempelvis till en puré eller att rosta. Förvara i så fall potatisarna i en skål med kallt vatten i kylen så att de inte blir mörka om de inte används direkt.

Friterade potatisskal med dippFriterade potatisskal med dippFriterade potatisskal med dipp
Friterade potatisskal - bra och gott sätt att ta vara på skalet! Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 700 gmandelpotatis- amandine eller ratte
  • 1 lrapsolja- eller solrosolja
  • 1 tsksalt

Ansjovisdipp

  • 1 burkansjovisfiléer- liten (55 g)
  • 1 knippagräslök
  • 1,5 dlmajonnäs- gärna amerikansk
  • 0,5 dlcrème fraiche

Gör så här

  1. Dipp: Hacka ansjovis och gräslök. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Rör i ansjovis och gräslök.

  2. Skölj och skala potatisen. Låt skalen bli helt torra, klappa dem gärna torra med en handduk eller hushållspapper.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Lägg försiktigt i några skal åt gången och fritera dem gyllene i 2–3 min. Ta upp skalen med hålslev och lägg på en bricka med hushållspapper för att rinna av. Strö genast på lite av saltet. Fortsätt och gör likadant med resten av skalen.

  4. Fördela dippen i 4 små skålar. Servera de friterade potatisskalen till dippen.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: