Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade potatisskal med aioli

Doppa knapriga potatisskal i en aioli kryddad med dijonsenap och vitpeppar. Gott som snacks eller som tillbehör till grillat.

Friterade potatisskal med aioli
Friterade potatisskal med aioli
Friterade potatisskal med aioli
Foto: Joel Wåreus

Friterade potatisskal

  • 4bakpotatisar
  • 5 dlolja- till fritering
  • flingsalt

Aioli

  • 2äggulor
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 34 dlolja- neutral till exempel rapsolja eller majsolja
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- malen
  • persilja- hackad

Gör så här

  1. Friterade potatisskal: Skala potatisarna med en skalkniv så att det blir långa fina skalremsor.

  2. Värm oljan till 170-180 grader och fritera skalen tills de blir gyllenbruna. Lägg skalen på ett hushållspapper och strö över saltet.

  3. Aioli: Mixa med en mixerstav (eller vispa med elvisp) äggulorna med dijonsenap och vinäger. Droppa i oljan i en tunn stråle, mixa eller vispa under tiden tills majonnäsen tjocknat.

  4. Tillsätt vitlök och smaka av med salt och vitpeppar. Strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök