Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs

Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Tack vare pankon hålls de frasiga och krispiga. Smakar ljuvligt med riven parmesan och tryffelmajonnäs till.

Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs
Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs
Friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs
Recept på friterade potatis­kroketter med tryffelmajonnäs. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 påsarpotatisgnocchi- (à 500 g)
  • 3 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 6 dlrapsolja
  • 2 krukorkruspersilja
  • 75 gparmesan
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tskchiliflakes

Majonnäs

  • 2 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsktryffelolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Majonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche, tryffelolja, salt och peppar.

  2. Vispa upp äggen och blanda med gnocchin. Krossa pankon, om flagorna är stora. Vänd gnocchin i pankon.

  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull och fritera gnocchin tills den fått fin färg, ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Repa persiljan och fritera i oljan ca 30 sekunder. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Finriv osten. Strö ost, persilja, salt och chili över gnocchin. Servera med tryffelmajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?