Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade ostron med remouladsås

Recept på friterade ostron med remouladsås. Dubbelpanera råa ostron och fritera dem i olja. En kall remouladsås passar perfekt till.

Friterade ostron med remouladsås
Friterade ostron med remouladsås
Friterade ostron med remouladsås
Foto: Ulf Svensson

Remouladsås

  • 1äggula
  • 2 tskdijonsenap
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1 dlpickles- finhackade
  • 2 mskkapris
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Ostron

  • 20ostron
  • 2ägg
  • 4bröd- skivor vitt
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlrapsolja- till stekning

Gör så här

  1. Remouladsås: Lägg  äggula och senap i en rundbottnad skål. Vispa ner olja droppvis till en stabil majonnäs. Blanda ner pickles, kapris, salt och cayennepeppar. Ställ i kylen.

  2. Ostron: Öppna och ta ut ostronen ur skalen. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Vispa upp äggen och finriv brödet. Ställ i ordning ett fat med mjöl, en skål med uppvispade ägg och ett fat med rivet bröd.

  4. Vänd ostronen först i mjöl, därefter i ägg och sist i rivet bröd. Hetta upp oljan i en liten stekpanna eller kastrull till 180° och fritera 4?5 ostron i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av en stund på hushållspapper och servera dem ljumma med remouladsås.

Vad tyckte du om receptet?