Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade kronärtskockor

Friterade kronärtskockor är ett matigt tilltugg till drinken eller ett glas vin före maten.

Friterade kronärtskockorFriterade kronärtskockorFriterade kronärtskockor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4minikronärtskockor- gärna med skaft
  • 0,5 förptempuramix- (à 150 g)
  • 5 dlrapsolja
  • flingsalt

Tillbehör

  • citron

Gör så här

  1. Halvera skockorna på längden. Vispa ihop tempurasmeten enligt anvisning på förpackningen. Värm oljan till 180° i en kastrull.

  2. Doppa skockorna i smeten och fritera till gyllengul färg, ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt. Servera genast med  en citronklyfta att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?