Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade fläderblommor med rabarbersirap

Friterade fläderblommor med rabarbersirap är en överraskande dessert som serveras till glass. Sirapen är god att ringla över pannkakor.

Friterade fläderblommor med rabarbersirapFriterade fläderblommor med rabarbersirapFriterade fläderblommor med rabarbersirap
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 klasarfläderblommor

Frityrsmet

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt
  • 1ägg
  • 1,25 dlvatten- kolsyrat

Fritering

  • 1 lrapsolja

Rabarbersirap

  • 250 grabarber
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ca 10 min. Sila genom en sil. Låt kallna.

  2. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg och vatten och vispa till en jämn smet.

  3. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Doppa en fläderblomsklase i smeten och lägg försiktigt ner i  oljan. Fritera tills klasen fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av klasarna.

  4. Servera klasarna direkt med rabarbersirap och glass.

Vad tyckte du om receptet?