Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterade fläderblommor med rabarbersirap är en överraskande dessert som serveras till glass. Sirapen är god att ringla över pannkakor.
Rabarbersirap: Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda ca 10 min. Sila genom en sil. Låt kallna.
Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg och vatten och vispa till en jämn smet.
Hetta upp oljan i en kastrull till 180°. Doppa en fläderblomsklase i smeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera tills klasen fått fin gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av klasarna.
Servera klasarna direkt med rabarbersirap och glass.