Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterade fläderblommor med glass och lönnsirap

Gillar du friterade bananer med glass kan detta vara något för dig! Fläderblommor lätt doppade i tempurasmet och därefter friterade blir ett spännande nytt tillbehör till glass. Vill du ta en genväg finns det färdig tempuramix på påse av märket Santa Maria.

Friterade fläderblommor med glass och lönnsirapFriterade fläderblommor med glass och lönnsirapFriterade fläderblommor med glass och lönnsirap
Friterade fläderblommor Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 68fläderblomsklasar

Tempurasmet

  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1ägg
  • 1 dlsodavatten- eller mineralvatten
  • 1 krmsalt

Fritering

  • 6 dlrapsolja

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Skölj fläderblomsklasarna noga och låt dem rinna av på hushållspapper.

  2. Tempurasmet: Blanda majsstärkelse, mjöl, bakpulver och ägg i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa till en jämn smet. Låt smeten stå i 2–3 min för att svälla.

  3. Hetta upp oljan i en gryta till 160°. Blanda fläderblomsklasarna lätt med tempurasmeten med händerna. Lägg försiktigt ner en klase i taget i oljan och fritera i ca 1 min tills den fått fin färg. Ta upp med en

    hålslev och lägg dem allteftersom på hushållspapper. Pudra över florsocker.

  4. Servera fläderblommorna nyfriterade med vaniljglass och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?