Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ställ kokosmjölken i kylen över natten. Bananpaketen kan förberedas och förvaras i kylen fram till fritering. Wontondeg köps i asiatisk butik och förvaras i frys.
Kokoskolasås: Låt strösockret smälta på låg värme i en kastrull. Rör om då och då.
Ta försiktigt upp den fasta kokoskrämen ur burken och lägg i en liten skål (den tunna mjölken används inte). Blanda ner salt och värm i mikron.
Ta av sockret från värmen när det är smält och gyllenbrunt. Späd med den varma kokoskrämen under vispning. Låt sjuda under vispning tills allt socker är smält igen och såsen fått en krämig konsistens, ca 10 min. Vispa ner rosenvattnet och låt kallna.
Skala och skär av ändarna på bananerna. Skär varje banan i 3 delar och därefter varje bit i 4 stavar.
Lägg en bananbit på ett ark wontondeg, se bild. Fukta kanterna med vatten, vik in kanterna och rulla ihop. Lägg paketen i kylen om de inte ska friteras genast.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera paketen 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera genast med kokoskolasåsen och vaniljglass. * Rosenvatten finns bland annat i välsorterade livsmedelsbutiker.