Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterad tofu med trattkantareller, citron- och sesamsås och strössel är en god vegorätt. Trattkantarellerna bidrar med härligt god smak och ger ett gott tugg.
Citron- och sesamsås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav.
Sätt ugnen på 175°. Sprid ut panko, sesamfrön och flingsalt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen 5–10 min tills de blir gyllene. Rör om en gång under tiden.
Skär eller bryt broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten 2-3 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Stek trattkantarellerna i en torr stekpanna tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och fortsätt steka ca 10 min. Lägg åt sidan.
Blanda polenta och salt i en skål. Skär tofun i kuber och torka den med hushållspapper. Vänd runt tofun i polenta. Stek tofun i rikligt med olja i en stekpanna tills bitarna blir gyllenbruna runtom. Lägg över på hushållspapper för att rinna av. Häll bort oljan från stekpannan men spara ca 1 tesked. Lägg broccoli och svamp i stekpannan och rör om tills det blir varmt.
Lägg fräset på ett fat och strö över det rostade panko- och sesamströsslet. Garnera med koriander och servera med såsen.