Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs passar både som förrätt och som tillbehör till kött eller fisk. Sparrisbroccolin blir härligt frasig när den friterats.
Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna. Sätt mixerstaven i botten av kannan, mixa till en grön majonnäs.
Skär av den nedre delen på sparrisbroccolin.
Hetta upp oljan till 180°. Lägg i 4 sparrisbroccoli i taget och fritera ca 2 min. Ta upp och lägg sparrisbroccolin på dubbelvikt hushållspapper. Fritera resten av sparrisbroccolin.
Servera den nyfriterade sparrisbroccolin med jalapeñomajonnäs som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.