Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs passar både som förrätt och som tillbehör till kött eller fisk. Sparrisbroccolin blir härligt frasig när den friterats.

Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs
Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs
Friterad sparrisbroccoli med jalapeñomajonnäs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gsparrisbroccoli

Majonnäs

  • 1jalapeño
  • 50 gbabyspenat- färsk
  • 1ägg
  • 1 msksenap
  • 1 mskdijonsenap
  • 2,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Fritering

  • 1 lrapsolja

Gör så här

  1. Majonnäs: Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna. Sätt mixerstaven i botten av kannan, mixa  till en grön majonnäs.

  2. Skär av den nedre delen på sparrisbroccolin.

  3. Hetta upp oljan till 180°. Lägg i 4 sparrisbroccoli i taget och fritera ca 2 min. Ta upp och lägg sparrisbroccolin på dubbelvikt hushållspapper. Fritera resten av sparrisbroccolin.

  4. Servera den nyfriterade sparrisbroccolin med jalapeñomajonnäs som förrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

Vad tyckte du om receptet?