Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad sill med dragonmajonnäs

Recept på friterad sill med dragonmajonnäs. Oväntat och supergott tilltugg!

Friterad sill med dragonmajonnäs
Friterad sill med dragonmajonnäs
Friterad sill med dragonmajonnäs

Ingredienser

  • 1 burkanjovisfilé- (240 g)
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 1 dlpanko- (japanskt ströbröd)
  • 5 dlrapsolja

Dragonmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs- gärna ­hem­lagad
  • 2 mskdragon- hackad
  • 1 tskvitvinsvinäger

Garnering

  • picklad rödlök
  • morötter

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och torka av på hushållspapper. Skär sillfiléerna i ca 1/2 cm breda strimlor.

  2. Vänd sillstrimlorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko.

  3. Dragonmajonnäs: Blanda majonnäsen med dragon och vinäger.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera sillbitarna i oljan ca 1 minut, tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Servera den nyfriterade sillen med majonnäs och toppa med picklad rödlök och morötter.

Vad tyckte du om receptet?