Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad röding med sötpotatis frites och majonnäs

Recept på friterad röding med sötpotatis frites, sriracha-majonnäs och cheddarost. En mix av olika smaker som passar bra till t ex öl. Rödingen kan ersättas med en vit fisk, t ex torsk.

Friterad röding med sötpotatis frites och majonnäs
Friterad röding med sötpotatis frites och majonnäs
Friterad röding med sötpotatis frites och majonnäs
Frasig friterad röding Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4rödingfiléer- (à 150 g) eller 600 g laxfilé
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskflingsalt

Frityrsmet

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1,5 dlöl

Sötpotatis frites

  • 750 gsötpotatisfrites- fryst
  • 1 lrapsolja
  • 2 tsksalt

Tillbehör

  • 4 msksrirachamajonnäs
  • 4 mskcheddarost- riven
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 100 ginlagd jalapeño

Gör så här

  1. Frityrsmet: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa i ölen.

  2. Sötpotatis frites: Hetta upp oljan till 180°. Fritera sötpotatis fritsen. Ta upp och krydda dem med salt.

  3. Skär fisken i stora bitar. Vänd dem i mjöl. Doppa dem en och en i frityrsmet och fritera tills de är gyllenbruna. Ta upp med hålslev och krydda med salt.

  4. Lägg upp sötpotatis frites på tallrikar. Ringla över srirachamajonnäs, strö över riven cheddar och hackad persilja. Lägg på jalapeño och toppa med fisken.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: