Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pesto gjord på squash som serveras med ravioli. Mums!
Genom att snabbt fritera raviolin, i stället för att koka den, får man delikata och frasiga små kuddar. Perfekta att servera som antipasto eller tilltugg till drinken. Doppa i en härligt vårgrön pesto på squash!
Skär squashen i mindre bitar. Stek den mjuk i olivolja. Låt kallna. Hacka vitlöken.
Mixa squash, vitlök, solroskärnor, basilikablad, ost och 1 dl olivolja till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Hetta sakta upp solrosolja i en tjockbottnad gryta till 180 grader. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att använda.
Fritera raviolin i omgångar tills den blir gyllenbrun och sväller upp till små kuddar, 1-2 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Strö över lite flingsalt. Raviolin går att varmhålla en liten stund i ugnen på 175 grader, men bäst är att servera den genast.
Recept från Mitt kök