Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Squash - recept på squashpesto och ravioli

Recept på pesto gjord på squash som serveras med ravioli. Mums!

Genom att snabbt fritera raviolin, i stället för att koka den, får man delikata och frasiga små kuddar. Perfekta att servera som antipasto eller tilltugg till drinken. Doppa i en härligt vårgrön pesto på squash!

Squash - recept på squashpesto och ravioli
Squash - recept på squashpesto och ravioli
Squash - recept på squashpesto och ravioli
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • ravioli- färsk, till exempel fylld med skinka, spenat eller ost
  • 1 lsolrosolja- cirka till fritering
  • flingsalt

Squashpesto

  • 400 gsquash- cirka
  • olivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlsolroskärnor
  • 1 krukabasilika
  • 2 dlparmesan
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär squashen i mindre bitar. Stek den mjuk i olivolja. Låt kallna. Hacka vitlöken.

  2. Mixa squash, vitlök, solroskärnor, basilikablad, ost och 1 dl olivolja till en puré. Smaka av med salt och peppar.

  3. Hetta sakta upp solrosolja i en tjockbottnad gryta till 180 grader. Eller prova med en bit bröd, blir den snabbt gyllene är oljan klar att använda.

  4. Fritera raviolin i omgångar tills den blir gyllenbrun och sväller upp till små kuddar, 1-2 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på dubbelt hushållspapper. Strö över lite flingsalt. Raviolin går att varmhålla en liten stund i ugnen på 175 grader, men bäst är att servera den genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök