Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterad pilgrimsmussla på vit bönkräm med brynt sojasmör och nötter är en lyxig smårätt. Bönkrämen, sojasmöret, den picklade silverlöken och hasselnötterna kan göras 3–4 timmar före servering.
Picklad lök: Skala och skiva löken tunt på mandolin. Rör ihop ättika och socker. Tillsätt vattnet och rör tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt stå ca 20 min.
Bönkräm: Koka bönorna i grädden ca 2 min. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Låt pilgrimsmusslorna rinna av på hushållspapper. Lägg mjölet på ett fat. Vispa upp ägget i en skål eller djup tallrik. Lägg pankon på ett fat. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar och vänd dem i mjöl. Doppa dem sedan i ägget och vänd dem till sist i pankon.
Rostade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka nötterna.
Brynt sojasmör: Smält smöret på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och luktar nötigt. Tillsätt sojan.
Hetta upp olja till 170°. Fritera pilgrimsmusslorna gyllenbruna, 2-3 min. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg upp bönkrämen på tallrikar. Lägg på pilgrimsmusslan och toppa med avrunnen silverlök. Ringla över sojasmör och strö över nötter. Garnera med lakritsört och servera.