Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterad kyckling med äggnudlar har en söt smak. Den är godast nyfriterad. Koka alltid äggnudlar lite kortare än det står på förpackningen, då behåller de sin spänst.
Putsa och skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda kycklingen med ostronsås, sesamfrön, salt och peppar. Låt marinera ca 15 min.
Koka äggnudlar i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.
Ansa och skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär 4 salladslökar i 4 cm långa bitar. Finstrimla 2 salladslökar.
Sås: Blanda alla ingredienser.
Blanda kycklingen med mjöl och bakpulver. Hetta upp 5 dl olja till 170°. Fritera kycklingen i omgångar tills den är genomkokt och har fin färg, ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Stek löken i 3 msk olja i en wok ca 3 min. Blanda i sparris och nudlar och stek ytterligare ca 2 min. Häll över såsen och blanda om. Vänd i salladslöksbitar och kyckling. Strö över den strimlade salladslöken och servera.