Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad kyckling med äggnudlar

Friterad kyckling med äggnudlar har en söt smak. Den är godast nyfriterad. Koka alltid äggnudlar lite kortare än det står på förpackningen, då behåller de sin spänst.

Friterad kyckling med äggnudlar
Friterad kyckling med äggnudlar
Friterad kyckling med äggnudlar
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé
  • 0,5 dlostronsås
  • 0,5 msksesamfrön- ljusa
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gäggnudlar
  • 400 ggrön sparris
  • 2gula lökar
  • 4salladslökar- + 2
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 mskbakpulver
  • 5 dlrapsolja- + 3 msk

Sås

  • 2 dlsweet and sour plum sauce
  • 1,25 dlostronsås
  • 2 msksoja- thailändsk
  • 2 mskchilipasta
  • 1 mskströsocker
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda kycklingen med ostronsås, sesamfrön, salt och peppar. Låt marinera ca 15 min.

  2. Koka äggnudlar i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Ansa och skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär 4 salladslökar i 4 cm långa bitar. Finstrimla 2 salladslökar.

  4. Sås: Blanda alla ingredienser.

  5. Blanda kycklingen med mjöl och bakpulver. Hetta upp 5 dl olja till 170°. Fritera kycklingen i omgångar tills den är genomkokt och har fin färg, ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  6. Stek löken i 3 msk olja i en wok ca 3 min. Blanda i sparris och nudlar och stek ytterligare ca 2 min. Häll över såsen och blanda om. Vänd i salladslöksbitar och kyckling. Strö över den strimlade salladslöken och servera.

Vad tyckte du om receptet?