Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det salta sardellströsslet tillsammans med den lite söta rostade paprikan och balsamicons mjuka syra blir till en harmonisk helhet.
Sätt ugnen på 250° grill. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja. Rosta dem högt upp i ugnen tills de blir bubbliga och svarta.Lägg dem i plastpåse och låt svalna. Dra av det tunna skalet och skär paprikahalvorna i stora bitar.
Sardellströssel: Blanda persilja, sardeller, skala d och pressad vitlök, mandelspån och peppar i en matberedare och mixa snabbt till en smulig massa.
Fisk: Skär fiskfilén i ca 5 cm stora bitar. Vispa samman ingredienserna till frityrsmeten. Värm oljan till strax över 160° i en kastrull med höga kanter, kontrollera med termometer.
Krydda 2 fiskbitar i taget med salt, vänd dem i mjöl och doppa dem sist i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner dem i den heta oljan så att det inte stänker. Fritera 3–5 min beroende på hur tjocka fiskbitarna är. Vänd några gånger under tiden. Ett lämpligt redskap vid fritering är en matpincett i metall. Ta upp fiskbitarna och låt dem rinna av på ett fat med hushållspapper.
Värm tallrikarna före servering. Lägg på rostad paprika, strö på sardellströssel, lägg på fisk och ringla balsamico runt. Servera med couscous eller ris.