Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friterad färskpotatis med rom och crème fraiche blir frasigt och gott. Klassiska tillbehör som rom, crème fraiche och rödlök gör den rätt visa.
Skölj potatisen försiktigt så att det tunna skalet behålls. Koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen kallna.
Skär eventuellt potatisen som hasselbackspotatis. Hetta upp oljan till 170°. Lägg i några potatisar åt gången i oljan. Fritera tills de fått fin färg och är frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på potatisen. Strö på flingsalt. Klicka på rom och crème fraiche. Toppa med rödlök och dillvippor.