Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en jättegod friterad chèvre. En munsbitsstor variant på klassikern friterad camembert med hjortronsylt. Otroligt gott!
Riv chèvren på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Mosa ihop chèvre, vitlök, crème fraiche, persilja och rosmarin. Rulla smeten till bollar, ca 3 cm i diameter. Lägg bollarna i kylen ca 30 min.
Dipp: Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och koka sedan ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav. Låt kallna.
Doppa ostbollarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i panko. Doppa dem återigen i ägg och panko.
Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Servera de nyfriterade bollarna med hjortrondippen.