Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterad camembert. Ljuvligt gott! Varm frasig camembert serveras med friterad rosmarin, söt och smakrik äppelchutney och knapriga kex.
Vispa upp ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål. Blanda samman panko och ströbröd i en tredje skål.
Vänd osten först i mjölet så att hela -osten täcks runtom. Skaka av överflödigt mjöl. Vänd därefter -osten i ägget, se till att hela osten täcks av ägg. Vänd därefter runt osten i ströbrödsblandningen, se till att hela osten täcks runtom. Låt osten stå i kylen i ca 30 min.
Hetta upp oljan till 170° i en gryta. Fritera osten i ca 2 min på varje sida tills den får en gyllene färg runtom. Ta upp med en hålslev och låt osten rinna av på hushållspapper. Klipp av kvistarna på rosmarinen och fritera dem tills de är krispiga, i ca 30 sek. Lägg dem på hushållspapper.
Servera osten varm och nyfriterad tillsammans med friterad rosmarin, äppelchutney och kex.