Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagat recept på friterad brysselkål. God och kul plockmat. Serveras nyfriterade.
Ansa bort fula blad från brysselkålen och skär bort lite av blomfästet om det är missfärgat. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Fetaostkräm: Mixa fetaosten med crème fraiche och honung i matberedare till en kräm. Bred ut krämen på ett fat och strö över chiliflakes.
Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Lägg i några brysselkål åt gången och fritera dem i ca 3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg brysselkålen som en hög på fetaostkrämen. Strö över citronskal, parmesanost och flingsalt. Servera direkt.