Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad brysselkål på fetaostkräm

Lättlagat recept på friterad brysselkål. God och kul plockmat. Serveras nyfriterade.

Friterad brysselkål på fetaostkrämFriterad brysselkål på fetaostkrämFriterad brysselkål på fetaostkräm
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 500 gbrysselkål
  • 1citron
  • 1 lrapsolja- eller solrosolja
  • 0,5 dlparmesanost- finriven
  • 1 tskflingsalt

Fetaostkräm

  • 150 gfetaost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskhonung
  • 2 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Ansa bort fula blad från brysselkålen och skär bort lite av blomfästet om det är missfärgat. Skölj citronen noga i ljummet ­vatten. Riv skalet.

  2. Fetaostkräm: Mixa fetaosten med crème fraiche och honung i matberedare till en kräm. Bred ut krämen på ett fat och strö över chiliflakes.

  3. Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Lägg i några brysselkål åt gången och fritera dem i ca 3 min. Låt dem rinna av på hushålls­papper.

  4. Lägg brysselkålen som en hög på fetaostkrämen. Strö över citronskal, parmesanost och flingsalt. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?