Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterad blomkål. Gott tilltugg till exempelvis en kall öl. Fritera även bladen från blomkålen, de är supergoda! Serveras direkt efter friteringen.
Dipp: Blanda sweet chilisås, sesamolja och limesaft. Häll dippen i en skål och strö över sesamfrön.
Ansa och bryt blomkålen små buketter.
Frityrsmet: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i ölen och rör i äggulan.
Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Doppa blomkålsbuketterna i frityrsmeten och fritera några åt gången i oljan tills de har fått fin färg. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Krydda med salt.
Servera blomkålen nyfriterad med dippen.