Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad blomkål med Blue Cheese Dip

Recept på friterad blomkål med Blue Cheese Dip. I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar). Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så god att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska den.

Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Friterad blomkål med Blue Cheese Dip
Friterad blomkål med Blue Cheese Dip
Friterad blomkål med Blue Cheese Dip
Friterad blomkål Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2,5 dlmajsmjöl
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tsksalt
  • 1 tskchilipulver
  • 1 tskvitlökspulver
  • 1 tsklökpulver
  • 1 tskcayennepeppar
  • 1 tskoregano
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 3 dlmjölk
  • 2ägg

Fritering

  • 1 lrapsolja

Blue Cheese Dip

  • 100 gblåmögelost
  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Blue Cheese Dip: Mosa osten. Blanda den med majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt.

  2. Bryt blomkålen i mindre buketter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.

  3. Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Blomkålen är godast nyfriterad. Servera direkt med dippen.

Vad tyckte du om receptet?