Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på friterad blomkål med Blue Cheese Dip. I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar). Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så god att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska den.
Blue Cheese Dip: Mosa osten. Blanda den med majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt.
Bryt blomkålen i mindre buketter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Hetta upp oljan i en gryta till 170°. Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Blomkålen är godast nyfriterad. Servera direkt med dippen.