Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friterad avokado med lime & dipp

Fräsch och mjuk avokado med en krispig, friterad yta. Dippa i chilisås eller lime- och korianderröra. Passar fint som förrätt eller till grillad fisk och kyckling.

Friterad avokado med lime & dipp
Friterad avokado med lime & dipp
Friterad avokado med lime & dipp
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Friterad avokado

  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlöl
  • 1äggula
  • 2 krmsalt
  • 4avokador
  • 56 dlolja- neutral till fritering
  • flingsalt- eller red hot sal, se recept ovan

Chilidippsås

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlgräddfil- eller crème fraiche
  • 12 tskchipotle chili pasta- beroende på hur stark dipp du vill ha
  • 1 mskchili sauce- Heinz
  • 2 krmchiliflakes
  • 1vitlöksklyfta- ev

Lime- och korianderdipp

  • 2lime- saften
  • 2 mskhonung
  • 2peperoni- hackade
  • 1 mskkoriander- hackad

Gör så här

  1. Friterad avokado: Vispa ihop vetemjöl, öl, äggula och salt till en frityrsmet.

  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i fyra klyftor.

  3. Värm upp oljan till 160–170 grader. Doppa en avokado­ klyfta åt gången i frityrsmeten och fritera i oljan tills avokadon är gyllenbrun. Vänd på klyftorna en gång så att de blir jämt friterade. Låt dem rinna av på en tallrik med hushållspapper. Strö över salt.

  4. Chilidippsås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen och servera i en skål vid sidan om. Om du vill kan du tillsätta en finhackad vitlöksklyfta.

  5. Lime- och korianderdipp: Blanda alla ingredienser i en skål och servera vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Se även:

 

Recept från Mitt kök