Se även:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och mjuk avokado med en krispig, friterad yta. Dippa i chilisås eller lime- och korianderröra. Passar fint som förrätt eller till grillad fisk och kyckling.
Friterad avokado: Vispa ihop vetemjöl, öl, äggula och salt till en frityrsmet.
Skala, kärna ur och skär avokadon i fyra klyftor.
Värm upp oljan till 160–170 grader. Doppa en avokado klyfta åt gången i frityrsmeten och fritera i oljan tills avokadon är gyllenbrun. Vänd på klyftorna en gång så att de blir jämt friterade. Låt dem rinna av på en tallrik med hushållspapper. Strö över salt.
Chilidippsås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen och servera i en skål vid sidan om. Om du vill kan du tillsätta en finhackad vitlöksklyfta.
Lime- och korianderdipp: Blanda alla ingredienser i en skål och servera vid sidan om.
Se även:
Recept från Mitt kök