Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friskissallad med räkor, spenat och avokado

Receptet går utmärkt att dubblera. Servera gärna bröd och ett glas vitt vin till.

Friskissallad med räkor, spenat och avokado
Friskissallad med räkor, spenat och avokado
Friskissallad med räkor, spenat och avokado
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1rädisor- knippe
  • 4morötter
  • 1gurka
  • 1 kgräkor med skal
  • 1citron- rivet skal + 2 msk pressad saft
  • 4 mskrapsolja- kallpressad
  • 1,5 krmflingsalt- + 1,5 krm flingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 påsebabyspenat- (80 g)

Avokadokräm

  • 2avokado
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg rädisor, gärna med blasten kvar, i iskallt vatten ca 10 min.

  2. Skala morötterna och hyvla dem i långa remsor med potatisskalare. Gör likadant med gurkan tills du kommer in till kärnhuset. Ansa rädisorna (om du har blast är det fint att låta lite grönt vara kvar). Skär dem ev i mindre bitar.

  3. Skala räkorna och blanda dem med hälften av citronskalet och citronsaften. Tillsätt oljan, 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Blanda resten av citronskalet, citronsaften, salt och peppar med grönsakerna. Tillsätt babyspenaten.

  5. Avokadokräm: Kärna ur, skala och mixa avokadon med yoghurt, salt och peppar till en slät kräm.

  6. Lägg upp grönsakerna på ett fat. Lägg räkorna i en hög på salladen och servera avokadokrämen till.

Vad tyckte du om receptet?