Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frisk limepaj

Den här friska pajen gör du dagen före, då hinner den stelna något, men fortfarande är den härligt krämig inuti. Servera den tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass som pudras med kanel eller nystött kardemumma.

Frisk limepajFrisk limepajFrisk limepaj
Ove Lindfors

Botten

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 150 gsmör- kallt
  • 2 krmkardemummakärnor- stötta
  • 1 stägg

Fyllning

  • 2 stägg
  • 3 dlströsocker
  • 100 gsmör- smält avsvalnat
  • 4 stlime- rivet skal och saft från

Garnering

  • kokos

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, mjöl, socker, kardemumma till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform som mäter 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt pajskalet vila i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget under omrörning. Blanda i limeskal och saft. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Fyllningen ska ha ”stannat”, men fortfarande vara lös. Låt pajen kallna och sen bör den förvaras några timmar eller över natten i kylen för att få rätt konsistens. Rosta kokos i en torr och het panna och strö över pajen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök