Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frisk fläder- och äppeldessert

Denna svala dessert passar även att servera som mellanrätt vid en middag. Dekorerad med carambola och citronmeliss blir fläder- och äppeldesserten genast lite flärdfull. 

Frisk fläder- och äppeldessertFrisk fläder- och äppeldessertFrisk fläder- och äppeldessert

Ingredienser

  • 0,5 dlflorsocker
  • 2 msklime- pressad
  • 1lime- rivet skal
  • 2 dlvaniljyoghurt
  • 2 dlvaniljglass
  • 4gröna äpplen- (granny smith)
  • 0,5 dlflädersaft- koncentrerad

Gör så här

  1. Ställ in dessertglasen i frysen. Skala, kärna ur och skiva äpplen. Låt skivorna ligga i frysen ca 4 timmar.

  2. Lägg de frysta äppelskivorna i matberedare. Tillsätt florsocker, flädersaft, limesaft och limeskal, yoghurt och glass. Mixa till ett fluffigt skum.

  3. Servera genast i de isade dessertglasen.

Vad tyckte du om receptet?