Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frikassé med lax och pilgrimsmusslor

Frikassé med lax och pilgrimsmusslorFrikassé med lax och pilgrimsmusslorFrikassé med lax och pilgrimsmusslor

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 2 msksmör- (1 msk + 0,5 msk + 0,5 msk)
  • 1 tsksalt- (+ 2 krm)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 6pilgrimsmusslor
  • 0,5 dltorr sherry
  • 1 mskhummerfond- koncentrerad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2,5 dlmjölk
  • 12sockerärter

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Stek i 1 msk smör ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Stek pilgrimsmusslorna i 1/2 msk smör ca 1 min per sida. Krydda med 2 krm salt. Halvera dem.

  3. Koka sherry och fond ca 2 min. Tillsätt grädden och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i mjölken och låt koka ca 5 min.

  4. Skär sockerärterna på längden i tunna strimlor. Fräs dem hastigt i 1/2 msk smör.

  5. Lägg lax och musslor i såsen och koka ca 2 min. Strö över sockerärterna och servera med råris.

Vad tyckte du om receptet?