Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frikadeller med pappardelle och paprikasås

Frikadellerna blir extra saftiga och goda då de blandas med grädde och kokas i såsen.  

Frikadeller med pappardelle och paprikasåsFrikadeller med pappardelle och paprikasåsFrikadeller med pappardelle och paprikasås

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukaoregano
  • 2 dlajvar relish- (stark eller mild)
  • 1 dlvatten
  • 2morötter
  • 1squash- (ca 250 g)
  • 300 gpappardelle- färsk

Gör så här

  1. Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.

  2. Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6–8 min.

  3. Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor, enklast går detta med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt morötter och squash koka med när ca 2 min återstår av koktiden.

  4. Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 450 kcal per portion: 

 17 g fett • 27 g protein • 48 g kolhydrater