Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frikadeller med bacon i tomatsås

Sjud frikadeller gjorda på kalvfärs och bacon i buljong. Lägg frikadellerna i tomatsås och garnera med hyvlad parmesanost, basilika och timjan.

Frikadeller med bacon i tomatsås
Frikadeller med bacon i tomatsås
Frikadeller med bacon i tomatsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Frikadeller

  • 600 gkalvfärs
  • 4bacon
  • 1schalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1äggvita
  • 0,5 tsksvartpeppar- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 lköttbuljong- ljus

Tomatsås

  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 burktomater- (cirka 400 g) krossade, gärna körsbärstomater
  • 0,25 tsksvartpeppar- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 burktomater- (400 g) passerade
  • 0,5 krukabasilika- (spara några blad till garnering)

Tillbehör

  • 75 gparmesan- hyvlad
  • 0,5 krukatimjan

Gör så här

  1. Frikadeller: Lägg färsen i en bunke.

  2. Strimla och hacka baconen fint.

  3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.

  4. Blanda alla ingredienserna utom buljongen och forma till bollar.

  5. Koka upp buljongen. Lägg i några frikadeller i taget och sjud i några minuter tills frikadellerna är genomkokta.

  6. Tomatsås: Skala och hacka rödlöken och vitlöken fint. Fräs rödlöken och vitlöken i olja.

  7. Häll i de krossade tomaterna och koka upp. Tillsätt svartpeppar, salt, passerade tomater och hackad basilika (spar några basilikablad till garnering).

  8. Servering: Lägg i frikadellerna i tomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök