Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sjud frikadeller gjorda på kalvfärs och bacon i buljong. Lägg frikadellerna i tomatsås och garnera med hyvlad parmesanost, basilika och timjan.
Frikadeller: Lägg färsen i en bunke.
Strimla och hacka baconen fint.
Skala och hacka löken och vitlöken fint.
Blanda alla ingredienserna utom buljongen och forma till bollar.
Koka upp buljongen. Lägg i några frikadeller i taget och sjud i några minuter tills frikadellerna är genomkokta.
Tomatsås: Skala och hacka rödlöken och vitlöken fint. Fräs rödlöken och vitlöken i olja.
Häll i de krossade tomaterna och koka upp. Tillsätt svartpeppar, salt, passerade tomater och hackad basilika (spar några basilikablad till garnering).
Servering: Lägg i frikadellerna i tomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan.
Recept från Mitt kök