Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk, smakrik risrätt som man med fördel wokar i stor panna. Koka riset dagen före och låt det kallna i kylskåp över natten. Då går också rätten snabbt att laga till. Marinera gärna tofun i förväg så den hinner dra till sig mycket smak.
Koka riset, gärna kvällen före, och låt det kallna.
Skär tofun i tärningar. Rör ihop soja, currypasta och vatten och blanda med tofun.
Ansa och strimla salladslöken. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Finstrimla bambuskotten. Ansa och skär svampen i bitar.
Stek svampen i 2 msk olja tills den börjar få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tofu och låt fräsa i ca 2 min. Rör i riset och stek vidare i ca 3 min. Skjut allt mot sidan av pannan.
Vispa upp äggen lätt och häll i pannan. Låt dem precis börjar stelna och rör sedan ihop med riset. Krydda med fisksås och strö över salladslök.
Servera riset med koriander, lime och extra soja.