Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fried rice med ägg och räkor – enkelt och gott

Recept på fried rice med ägg och räkor. Koka riset kvällen före och förvara i kylen. Vill man göra rätten vegetarisk kan man byta ut räkorna mot till exempel tofu.

Fried rice med ägg och räkor – enkelt och gottFried rice med ägg och räkor – enkelt och gottFried rice med ägg och räkor – enkelt och gott
Recept på fried rice med ägg och räkor. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2 klyftorvitlök
  • 4ägg
  • 1 mskrapsolja- + 0,5 dl
  • 1 krmsalt
  • 1 msksambal badjak
  • 1 påsewokgrönsaker- frysta (500 g)
  • 9 dljasminris- kokt, kallt
  • 2 msklime- pressad
  • 2 mskjapansk soja
  • 500 gräkor- med skal eller 1 burk handskalade räkor (ca 420 g)

Tillbehör

  • 1 krukakoriander
  • 1lime

Gör så här

  1.  Skala och finhacka lök och vitlök . Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt. Hetta upp 1 msk olja i en panna och häll i äggen. Rör tills de blir lätt för­delade och krämiga. Krydda med 1 krm salt. Ta från värmen.

  2. Fräs lök och vitlök  i 1/2 dl olja ca 1 minut. Tillsätt  sambal badjak och grönsaker. Woka ca 3 min. Rör i riset och woka ytterligare ca 3 min. Rör ner äggröran.

  3. Smaksätt riset med limesaft och soja. Vänd i räkorna och låt dem bli varma. Servera med koriander och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?