Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Friands är mjuka mandelkakor som vi fyllt med sommarens frukt och bär.
Sätt ugnen på 200°, konventionell ugn eller 175°, varmluft. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp.
Sikta florsocker och vetemjöl. Blanda med mandelmjöl och salt. Gör en fördjupning i mjölmixen och lägg i äggvitor och citronskal. Blanda om försiktigt och tillsätt samtidigt det smälta smöret.
Fördela smeten i en smord muffinspanna eller i små metallformar. Kärna ur nektarinen och skär den i tunna skivor. Lägg ett par skivor samt ett par hallon på varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 15–20 min tills kakorna är gyllene. Låt dem svalna innan de tas ur formarna och får kallna på galler. Sikta över florsocker vid servering.