Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Friands – mjuka mandelkakor

Friands är mjuka mandelkakor som vi fyllt med sommarens frukt och bär.

Friands – mjuka mandelkakorFriands – mjuka mandelkakorFriands – mjuka mandelkakor
Friands – mjuka mandelkakor Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1citron
  • 100 gsmör
  • 3äggvitor
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 krmsalt
  • 1nektarin
  • 1 dlhallon

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°, konventionell ugn eller 175°, varmluft. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp.

  3. Sikta florsocker och vetemjöl. Blanda med mandelmjöl och salt. Gör en fördjupning i mjölmixen och lägg i äggvitor och citronskal. Blanda om försiktigt och tillsätt samtidigt det smälta smöret.

  4. Fördela smeten i en smord muffinspanna eller i små metallformar. Kärna ur nektarinen och skär den i tunna skivor. Lägg ett par skivor samt ett par hallon på varje kaka.

  5. Grädda mitt i ugnen i 15–20 min tills kakorna är gyllene. Låt dem svalna innan de tas ur formarna och får kallna på galler. Sikta över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?